Theme License is not active! Please Activate it now to get started or if you don't have one - Buy it now.
Strikkeprøve eller ej? ... Jo du skal så! - Egholm Strik
Fair Isle,  Garn rester,  Merino Ramie,  Strikkeprøve

Strikkeprøve eller ej? … Jo du skal så!

November 2018

For nogle uger siden besluttede jeg mig for at strikke et par halvhandsker til mig selv. Opskriften fandt jeg i “Den meget lette guide til Fair Isle strik”  En bog med mange smukke Fair Isle mønstre og vejledninger til hvordan du kommer i gang med mønster strik.

Nå men, jeg var faldet over halv handskerne, som jeg synes var søde og gik derfor i krig. Da dagen var omme havde jeg strikket den første handske… Dagen efter trævlede jeg det hele op, for den var blevet for stor, strikkede den igen med færre masker om håndleddet. Det blev bedre – men jeg er stadig ikke tilfreds. Så..hvad kan man (læs jeg) så lære af det..husk nu at lave en strikkeprøve – jeg siger det til alle og gør det for det meste også selv. Men ikke denne gang – næ nej det var da ikke nødvendigt – det var jo bare en handske …hmm. Hvis jeg havde lavet en strikkeprøve ville jeg have opdaget at det garn jeg havde valgt var for tykt og det burde jeg også have vidst…så resultatet er at jeg prøver igen nu med tyndere garn.

Hvis vi lige ser bort fra mit “ikke” resultat,  vil jeg gerne vise hvordan man kan lave plads til tommelen med en “afterthought” åbning.

1) Jeg strikker en kontrasttråd ind der hvor tommelfingeren skal have plads.

2) Der skal være retmasker på på pinden før og efter kontrasttråden, det gør det nemmere at samle maskerne op efterfølgende.

3) Efter kontrasttråden, strikker jeg videre efter det valgte mønster.

4) Vender tilbage til kontrasttråden samler masker op før og efter, og –

5) Fordeler maskerne på strømpepinde.

NB! Du bør samle en ekstra maske op i hver side for at undgå der kommer huller hvor tommelen begynder

PS. Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her