Garn Inspiration – lidt “blogging”

Lynge kræmmermarked

August 2019

Jeg har booket stand nr. 71. på Lynge kræmmermarked som afholdes fra d. 23-25 august. Jeg tager det meste af mit garn med, diverse tilbehør og krims krams – det bliver så godt!

Det er måske en smule besværligt at pakke garnbutikken med ned, men jeg synes virkelig at det er så hyggeligt at mødes med kunder og bare dem der har lyst til at snakke håndarbejde. Som webshop-ejer er det jo sjældent at jeg møder kunderne “live”

Så hvis du kan lide at gå på kræmmermarked, og hvis du kan og tilfældigvis er i nærheden af Lynge som kom og hils på.

Jeg glæder mig i hvertfald og håber vi ses!

Brug dine rester!

Maj 2019

Ligger du også inde med et hav af rester fra tidligere strikke/hækleprojekter, så læs med her og se hvad du blandt andet kan bruge dem til

Jeg har en rigtig god veninde. Hun strikkede en cardigan efter opskriften “Fire små Færinger. Til bundfarven brugte hun det der var angivet i opskriften, sømandsgarn i mørk grå og natur/ grå mix. Mønsterfarverne blev de garnrester hun havde fra tidligere projekter. Garnet var i forskellige tykkelser og for at få det til at passe sammen blev noget af garnet lagt dobbelt. Hun var selvfølgelig nød til at planlægge lidt, så farverne blev fordelt nogenlunde og der ikke kom til at mangle garn midt i en mønsterstribe.

Resultatet kan du se på billederne – det blev så flot.

Hvad bruger du dine garn rester til?

Dahlia Cardigan

Februar 2019

Så er jeg kommet godt i gang med min Dahlia cardigan. Opskriften er fundet i “Egostrik” af Lene Holme Samsøe.

Når jeg skal strikke hulmønster kan jeg ikke undvære mine strikke-markører og selvom jeg bruger dem kan det let ske at jeg glemmer at slå om eller at tage ind. Det bliver bare så meget nemmere at gå tilbage når jeg bruger markørerne 🙂

Jeg bruger No. 4 Organic Wool + Nettles i farven Sand.
Det er ikke det garn, der er angivet i opskriften.
Hvis du vil vide hvordan jeg regner garn mængden om kommer det i næsten nyhedsbrev

God Søndag

Dahlia Cardigan

Strikkeprøve eller ej? ... Jo du skal så! 🙂

November 2018

For nogle uger siden besluttede jeg mig for at strikke et par halvhandsker til mig selv. Opskriften fandt jeg i “Den meget lette guide til Fair Isle strik”  En bog med mange smukke Fair Isle mønstre og vejledninger til hvordan du kommer i gang med mønster strik.

Nå men, jeg var faldet over halv handskerne, som jeg synes var søde og gik derfor i krig. Da dagen var omme havde jeg strikket den første handske... Dagen efter trævlede jeg det hele op, for den var blevet for stor, strikkede den igen med færre masker om håndleddet. Det blev bedre - men jeg er stadig ikke tilfreds. Så..hvad kan man (læs jeg) så lære af det..husk nu at lave en strikkeprøve - jeg siger det til alle og gør det for det meste også selv. Men ikke denne gang - næ nej det var da ikke nødvendigt - det var jo bare en handske ...hmm. Hvis jeg havde lavet en strikkeprøve ville jeg have opdaget at det garn jeg havde valgt var for tykt og det burde jeg også have vidst...så resultatet er at jeg prøver igen nu med tyndere garn.

Hvis vi lige ser bort fra mit “ikke” resultat,  vil jeg gerne vise hvordan man kan lave plads til tommelen med en “afterthought” åbning.

1) Jeg strikker en kontrasttråd ind der hvor tommelfingeren skal have plads.

2) Der skal være retmasker på på pinden før og efter kontrasttråden, det gør det nemmere at samle maskerne op efterfølgende.

3) Efter kontrasttråden, strikker jeg videre efter det valgte mønster.

4) Vender tilbage til kontrasttråden samler masker op før og efter, og -

5) Fordeler maskerne på strømpepinde.

NB! Du bør samle en ekstra maske op i hver side for at undgå der kommer huller hvor tommelen begynder

Ja den er go’ nok - det er snart jul..

Oktober 2018

I 70’erne var det et stort hit at hækle julepynten selv. Snekrystaller, hjerter og kræmmerhuse er det jeg husker bedst - og tænk engang det er ikke gået af mode. Noget af pynten er blevet opdateret til et mere moderne look og andet er som det plejer..

Sådan er det også her i Kollerød. Visse ting kan ikke ændres på og andet må gerne fornyes, når det altså er mig der står for julen :-).

Udover de hvide snekrystaller jeg allerede har hæklet, kunne jeg også tænke mig at hækle både kræmmerhuse og julekugler - og der er masser af opskrifter at finde på nettet. Opskriften til dem jeg har hæklet er fundet som et udklip  fra “ALT”  hjemme hos min mor, jeg fandt dem også her Hæklede snefnug

Jeg har brugt Cotton Baby - Natur men tror også Hemp+Cotton+Modal fra ONION er rigtig fin til snefnug og det kan du finde lige her på linket. hemp+cotton+modal

I kreativ strik har jeg set de fineste julekugler og dem skal jeg også se om jeg kan komme i gang med :-).

Strikke og hæklebøger

Jeg forhandler et udvalg af bøger med dejlige mønstre og hjælp til at designe selv.

Derudover kan du også købe opskrifter fra Gepard Garn og ONION her.

Ravelry

På Ravelry finder du en masse inspiration i form af strikke- og hækleopskrifter, nogle er gratis andre kan købes. På bruger profilen kan man holde styr på garner og igangværende eller afsluttede arbejder.

Ravelry er absolut et besøg værd  http://www.ravelry.com/

Blog's

Du kan finde mange gratis opskrifter på forskellige blog's se f.eks. her http://www.onion.dk/blog-indlaeg/ eller her http://susanne-gustafsson.dk/

Biblioteket

Gå på biblioteket, der er masser af bøger med inspiration til alskens håndarbejde. Sjaler og sweatre, puder og tæpper der er med garanti også noget du kunne få lyst til at give dig i kast med.

Pinterest

På Pinterest er der et overflod af mønstre, farver og opskrifter, det er næsten umuligt ikke at kunne finde noget man kunne få lyst til at gå i gang med.

Youtube

Youtube er også en fremragende kilde til at finde inspiration, tips og tricks.